Έβαλα έξυπνη λάμπα σε ένα δωμάτιο. Και κάθε φορά που πιέζω το διακόπτη πρέπει να τα επαναπροσδιορίσω: το έχω αποφύγει

Πριν από λίγο καιρό είπα πώς είχα προσαρμόσει ένα δωμάτιο σπιτιού. Είχε δημιουργήσει ένα κέντρο πολυμέσων και πρόσθεσε έξυπνα φώτα για να του δώσει διαφορετικό αέρα. Ωστόσο, η εμπειρία μου με τους συνδεδεμένους βολβούς Μου έφερε περισσότερους από έναν πονοκέφαλο.

Στο δωμάτιο εγκατέστησα αρκετές λωρίδες LED (δύο μοντέλα τύπου νέον στον τοίχο και ένα στο τραπέζι), εκτός από έναν λαμπτήρα συνδεδεμένο σε μια επιφάνεια εργασίας. Ο υπόλοιπος φωτισμός εξαρτάται από έναν ανεμιστήρα οροφής και Τέσσερις έξυπνοι βολβοί της μάρκας Tapo, τα οποία είναι ακριβώς αυτά που μου έδωσαν περισσότερο από ένα πρόβλημα που έπρεπε να λύσω με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο.

Προκάλεσε μια συσκότιση


Εικόνα | Αμαζόνα

Ενώ οι λωρίδες LED και ο λαμπτήρας επιφάνειας εργασίας έχουν λειτουργήσει χωρίς επιπλοκές, οι τέσσερις βολβοί που ενσωματώνονται στην οροφή Tapo μου έδωσαν πονοκεφάλους. Τις αποτυχίες, προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από εμέναΔεν ήταν εύκολο να λύσουν.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει αυτά Τέσσερις βολβοί και δύο διακόπτες. Κανονικά, τα ελέγχω με φωνητικές εντολές μέσω της Alexa, αλλά το πρόβλημα προκύπτει όταν, από το έθιμο, κάποιος κάνει κλικ στο διακόπτη όταν εισέρχεται στο δωμάτιο και εκεί ξεκινούν τα χάδια.

Οι έξυπνοι λαμπτήρες παίρνουν χαζή. Αυτή η χειρονομία, η οποία συνήθως εμφανίζεται τόσο με επισκέψεις όσο και με τον σύντροφό μου ή με τον εαυτό μου όταν συγκεντρωθούμε, δεν θα ήταν πιο σχετική αν δεν ήταν επειδή όταν ο διακόπτης λειτουργεί οι λαμπτήρες είναι φωτισμένοι ή απενεργοποιημένοι, αλλά και Χάνουν τη διαμόρφωση.

Βολβός

Δύο από τους τέσσερις βολβούς που έχω

Από εκεί, Οι βολβοί σταματούν να ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε εντολή Και εμφανίζονται ως αποσυνδεδεμένα στην εφαρμογή Tapo, ακόμα και αν είναι φωτισμένοι. Εάν ήταν ένα μόνο φως, τίποτα δεν θα συνέβαινε, αλλά είναι τέσσερα, πρέπει να τα διαμορφώσετε όλα.

Εφαρμογή

Η διαδικασία αποτελείται από Βάλτε κάθε λάμπα στη λειτουργία διαμόρφωσης (Πατήστε το διακόπτη τρεις φορές μέχρι να αναβοσβήνουν) και αρχίστε να ταιριάζουν από την εφαρμογή. Αυτό συνεπάγεται τη σύνδεση με το Wi-Fi κάθε λαμπτήρα και επαναλαμβάνει τα ίδια βήματα με το καθένα.

Επιπλέον, εάν η διαδικασία αποτύχει, είναι απαραίτητο να εντοπιστούν σωστά Τι λάμπα αντιστοιχεί σε κάθε σύνδεσηκάτι απλό επειδή δεν μπορούν να μετονομαστούν από την αρχή. Αυτό με οδήγησε να δημιουργήσω μια σημείωση με τις αναφορές κάθε λαμπτήρα και τα ονόματα που τους έδωσα.

Σημειώσεις για το iPhone

Το δημιουργημένο σχέδιο ονομάτων

Και αν και ως γενικός κανόνας είναι συνηθισμένο οι βολβοί να διατηρούν τη διαμόρφωσή τους στο σύννεφο ή στην εφαρμογή, σε αυτή την περίπτωση σε πολλές περιπτώσεις Οι ρυθμίσεις χάνονται όταν χάσετε φαγητό.

Το Blackout μου έχει διδάξει ότι έχω κάτι καλύτερο από ένα φακό: η τελευταία μου αγορά για τα ντουλάπια

Στο Xataka Smart Home

Το Blackout μου έχει διδάξει ότι έχω κάτι καλύτερο από ένα φακό: η τελευταία μου αγορά για τα ντουλάπια

Φώτα

Δύο από τους βολβούς που έχω

Στο τέλος, το μόνο πράγμα που έχει δουλέψει είναι Τοποθετήστε ένα εντυπωσιακό post-it Μέσα στο πλαίσιο με ένα προειδοποιητικό μήνυμα: “Φώτα”. Αυτή η προειδοποίηση χρησιμεύει για να μας υπενθυμίσει, αλλά και να επισκέπτεται (οι οποίες συνήθως εκπλήσσονται που το βλέπουν), κάτι που δεν πρέπει να αγγίζουμε το διακόπτη.

Στο Xataka Smarthome | Μια εφαρμογή, έναν σπιτικό αισθητήρα και DIY. Γι ‘αυτό κάνω τα φώτα της αίθουσας να ενεργοποιούνται μόνοι όταν περνούν