Ο λόγος για τον οποίο ένα άτομο αποφεύγει την οπτική επαφή, σύμφωνα με την ψυχολογία

Δείξτε τη σύνοψη Απόκρυψη της περίληψης
  • Τι σκέφτεται ο ειδικός στην ψυχολογία
  • Η ανάγνωση της επαφής κρύβει βαθιά γλώσσα, σύμφωνα με την ψυχολογία
  • Πρακτικές συμβουλές για όσους δυσκολεύονται να κοιτάξουν στα μάτια

Η αναφερόμενη επαφή διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Αντιπροσωπεύει ένα θεμελιώδες στοιχείο της μη λεκτικής επικοινωνίας. Η ψυχολογία των ανθρώπων που δεν σε κοιτάζουν στο μάτι είναι ένα συναρπαστικό και πολύπλοκο θέμα που μπορεί να αποκαλύψει πολλά πράγματα για την εσωτερική δυσφορία, τις συναισθηματικές καταστάσεις και τη σχεσιακή δυναμική.

Η κατανόηση του γιατί μερικοί άνθρωποι αποφεύγουν την οπτική επαφή είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της αμοιβαίας κατανόησης και προωθήστε πιο αυθεντικές και σημαντικές σχέσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τις εξηγήσεις ενός εμπειρογνώμονα στην ψυχολογία και τις πιθανές λύσεις σε αυτή τη συμπεριφορά.

Τι σκέφτεται ο ειδικός στην ψυχολογία

Οι εκφράσεις του βλέμματος μπορούν να αποκαλύψουν πολύ περισσότερα από ό, τι οι λέξεις μπορούν να εκφράσουν, μέχρι το σημείο που μερικές φορές επιλέγουμε να τους αποφύγουμε. Το να μην κοιτάς κάποιον κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας δεν σημαίνει απαραίτητα αγένεια ή αδιαφορία. Ανάλογα με την ψυχολογία, αυτό μπορεί να είναι μια αυτόματη αντίδραση στα συναισθήματα ή ακόμα και σε μια ψυχική τακτική για να προστατευθείτε από μια συναισθηματική κατάρρευση.

Σε Ένα άρθρο του Arturo Torresτακτικός ψυχολόγος της κριτικής “Η ψικολογία ψέματα εκεί”Εξηγεί ότι η διατήρηση της οπτικής επαφής είναι μια από τις πιο ισχυρές μορφές ανθρώπινου δεσμού. Έτσι, ενόψει του στρες, της νευρικότητας ή της δυσφορίας, το ασυνείδητο μας μπορεί να μας ωθήσει να κοιτάξουμε μακριά.

Αυτός ο τύπος αντίδρασης είναι κοινός σε άτομα με κοινωνικό άγχος. Αλλά και έντονη συστολή ή φόβο της κρίσης. Μπορεί επίσης να επηρεάσει εκείνους που είναι θύμα ενός φάσματος του αυτισμού.

Ανάγνωση
Τι κάνει το γεγονός ότι ένα άτομο κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια σύμφωνα με την ψυχολογία

Ωστόσο, όπως καθορίζει ο Arturo Torres, Ακόμα και οι άνθρωποι χωρίς συγκεκριμένο ψυχολογικό πρόβλημα μπορούν να αισθάνονται αυτήν την ταλαιπωρία σε ορισμένες καταστάσεις. Μία από τις κύριες αιτίες έγκειται στη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η ανάγνωση της επαφής κρύβει βαθιά γλώσσα, σύμφωνα με την ψυχολογία

Μια έρευνα που Εμπειρογνώμονες από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο LEDέδειξαν ότι όταν οι συμμετέχοντες έπρεπε να δουν μια εικόνα ενώ έκαναν μια λεκτική εργασία, οι παραστάσεις τους επιδεινώθηκαν σημαντικά.

Με άλλα λόγια, η δημιουργία οπτικής επαφής μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό γνωστικό φορτίο. Αυτό μπορεί να μας αποσπάσει και να εξαντλήσει τους ψυχικούς μας πόρους. Αλλά επίσης, Σε ορισμένες περιπτώσεις, βλάπτουν την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε καθαρά.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο εμπειρογνώμονας στην ψυχολογία, Πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν ασυνείδητα ένα είδος συναισθηματικής αυτο -απόκλισης. Έτσι, αποφεύγουν το βλέμμα των άλλων επειδή φοβούνται ότι “ανακαλύπτονται”.

Τα μάτια είναι τόσο εκφραστικά που υποστηρίζουν Το βλέμμα κάποιου μπορεί να δημιουργήσει ένα συναισθηματικό επίπεδο έκθεσης ότι δεν είμαστε πάντα έτοιμοι να υποστηρίξουμε.

Η χειρονομία της αποφυγής της οπτικής επαφής κρύβει μια βαθιά γλώσσα. Μερικές φορές το κάνουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Άλλοι, να σκεφτούν καλύτερα. Και σχεδόν πάντα, χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε. Επειδή ακόμα κι αν δεν μιλάμε, τα μάτια μας λένε τα πάντα!

Ανάγνωση
Οι άνθρωποι που θέλουν πάντα να έχουν δίκιο έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά σύμφωνα με την ψυχολογία

Πρακτικές συμβουλές για όσους δυσκολεύονται να κοιτάξουν στα μάτια

Βελτιώστε την οπτική επαφή σε καθημερινές αλληλεπιδράσεις μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα των προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες στρατηγικές, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της ψυχολογίας:

Πρακτική ευαισθητοποίησης:

Ξεκινήστε με σύντομες στιγμές οπτικής επαφής και αυξήστε σταδιακά τη διάρκεια.

Προσομοιώσεις:

Πρακτική με φίλους ή οικογένεια σε ένα ασφαλές και κατανόηση περιβάλλοντος.

Συνείδηση ​​του σώματος:

Δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματός σας για να αισθάνεστε πιο άνετα.

Θετικά σχόλια:

Ζητήστε εποικοδομητικά σχόλια από αξιόπιστους ανθρώπους για να σας βελτιώσουν σταδιακά.