Ορισμένες απίστευτες θεωρίες της εμφάνισης του χώρου έχουν εμφανιστεί στον κόσμο της επιστήμης, αλλά λίγοι ήταν τόσο εκπληκτικοί όσο ο Αμερικανός επιστήμονας Melvin M. Vopson, ο οποίος αρνήθηκε ότι η βαρύτητα ήταν μια πραγματική δύναμη.
Όπως έγραψε ο φυσικός στο επιστημονικό περιοδικό AIP, το AIP, είναι αρχεία βαρύτητας ενός υπολογιστικού σύμπαντος (αν η βαρύτητα αποτελεί απόδειξη του σύμπαντος του υπολογιστή), αυτό που αισθανόμαστε ως βαρύτητα (έλξη μεταξύ αντικειμένων) είναι απλώς συνέπεια του τρόπου με τον οποίο το σύμπαν διαχειρίζεται πληροφορίες.
Αυτό που είναι πιο ανησυχητικό δεν είναι μόνο μια άρνηση μιας ιδέας που είναι τόσο καλά εδραιωμένη στον επιστημονικό κόσμο ως βαρύτητα, αλλά αν είναι αλήθεια, θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι ζούμε σε ένα είδος προσομοίωσης υπολογιστών.
Ένας επιστήμονας ισχυρίζεται ότι ζει σε προσομοίωση και ότι η βαρύτητα δεν υπάρχει
Το κλειδί για την εξήγηση της επιστημονικής θεωρίας του Vopson βασίζεται στην ιδέα ενός άλλου νόμου της Infodynamics, που είναι η ανάπτυξη των αρχών της θεωρίας των πληροφοριών.
Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το σύμπαν πάντα προσπαθεί να διατηρήσει όσο το δυνατόν λιγότερες πληροφορίες, η οποία είναι πολύ παρόμοια με την αρχή ενός υπολογιστή, η οποία προσπαθεί να βελτιστοποιήσει τα δεδομένα του για να το καταστήσει ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό.
Για παράδειγμα, η ουσία συνδυάζεται σε γαλαξίες, αστέρια ή πλανήτες, όχι λόγω της αόρατης δύναμης έλξης, όπως η βαρύτητα, αλλά επειδή μειώνει την ποσότητα των δεδομένων που πρέπει να αποθηκεύσει το σύμπαν.
Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι εκατομμύρια σωματίδια είναι πολύ πιο περίπλοκα για την επεξεργασία από ένα σύστημα στο οποίο όλα τα σωματίδια συνδυάζονται σε μία μόνο δομή. Ως εκ τούτου, η ομαδοποίηση θα οφείλεται σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης μνήμης.
Είναι επίσης εκπληκτικό το γεγονός ότι, χρησιμοποιώντας αυτήν την ιδέα της φόρμουλας που εμφανίζεται, είναι σχεδόν η ίδια με τη βαρύτητα του Νεύτωνα. Με άλλα λόγια, αυτό που έχουμε για τη θεμελιώδη δύναμη θα μπορούσε να οφείλεται στην επίδραση της βελτιστοποίησης στο διάστημα.
Επιστημονική θεωρία που μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ζούμε σε προσομοίωση
Θεωρίες όπως αυτές που πρότεινε ο Erik Verlinda το 2011 και οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η βαρύτητα ήταν αποτέλεσμα των εντροπικών διαδικασιών έχουν ήδη υπάρξει, αλλά ο Vopson εισήγαγε επαναστατικά στοιχεία.
Προηγούμενες θεωρίες, για παράδειγμα, βασίστηκαν στη διεύρυνση της εντροπίας και στην έννοια της ολογραφίας. Αυτή η νέα έρευνα βασίζεται στη μείωση της εντροπίας πληροφοριών και στην αρχή της πληροφορίας μαζικής ενέργειας.
Ο ίδιος ο Vopson δεν απέκλεισε μια ανησυχητική υπόθεση: Εάν το σύμπαν συμπεριφέρεται ως σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών που έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιήσει τα δεδομένα, θα μπορούσαν να ζήσουν σε μια προσομοίωση υπολογιστή.
“Μία από τις ενδιαφέρουσες συνέπειες όλων αυτών είναι ότι το σύμπαν είναι μια πληροφοριακή φύση και μια παρόμοια διαδικασία υπολογιστή”, επιβεβαίωσε.
Με άλλα λόγια, η βαρύτητα δεν είναι παρά μια γραμμή κώδικα που κάνει τα πράγματα ενωμένα για να επιτρέψουν στο σύστημα να λειτουργεί αποτελεσματικά.
Επιπλέον, ο χώρος δεν θα ήταν ένα συνεχές ύφασμα όπως φαντάζουμε, αλλά το σύμπαν θα αποτελείται από κύτταρα παρόμοια με εικονοστοιχεία στην οθόνη. Κάθε κύτταρο θα περιέχει τις πληροφορίες που απαιτούνται για το σχεδιασμό του χώρου-χρόνου στο σύνολό του.
Έχουμε ήδη λύσει αυτό το πρόβλημα:
- Τι διακινδυνεύουμε κάθε μέρα: Πώς οι καθημερινές συνήθειες βοηθούν τους απατεώνες να πάρουν το όνομά σας
- Υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος για να τοποθετήσετε χαρτί υγείας. Το 1891 η συζήτηση τελείωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
- Είναι ο κωδικός πρόσβασής σας σε κίνδυνο; Τώρα μάθετε εάν τα δεδομένα σας έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο