Ούτε βόλτες ούτε τέντωμα: Αυτή η συνήθεια για όσους άνω των 65 ενισχύουν τη μνήμη και το ανοσοποιητικό σύστημα

Δείξτε τη σύνοψη Απόκρυψη της περίληψης
  • Μια συνήθεια που θα σας κάνει μόνο καλά!
  • Μια βασική ρουτίνα
  • Πώς να προωθήσετε τον καλό ύπνο χωρίς να χρησιμοποιείτε φάρμακα;

Υιοθετήστε μια υγιεινή διατροφή, ασκήστε τακτικά, διατηρήστε ένα κανονικό σωματικό βάρος, μην καπνίζετε … αυτές οι καλές συνήθειες, αν τις υιοθετήσετε κατά τη διάρκεια της γήρας, μπορούν να παρατείνουν τη ζωή. Οι συμβουλές ισχύουν επίσης Για υγιείς ανθρώπους άνω των 65 ετών ότι για όσους ήδη πάσχουν από διαβήτη ή που αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακές παθήσεις.

Κατά τη διάρκεια της ζωής σας, περνάτε μια διαδικασία γήρανσης που οδηγεί τα κύτταρα του σώματός σας σε μια διαδικασία συνεχούς αλλαγής που έχει επιπτώσεις στα κύτταρα. Και, ως εκ τούτου, και στα διάφορα όργανα. Ανακαλύπτω Αυτή η απλούστερη, συχνά υποτιμημένη συνήθειαπου θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη μνήμη και την υγεία σας.

Μια συνήθεια που θα σας κάνει μόνο καλά!

Συχνά ακούμε ότι οι συνήθειες μας διαμορφώνουν ποιοι είμαστε. Και, στα 65, παραμένει πολύ αληθινό. Ωστόσο, με εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια, Είναι φυσικό να πραγματοποιούνται ορισμένες προσαρμογές.

Τα ονόματα χρειάζονται χρόνο για να έρθουν στο μυαλό; Αναρωτιέστε αν έχετε κλειδώσει καλά την πόρτα; Εν ολίγοις, η μνήμη σας επιδεινώνεται; Αυτές οι μικρές παραβιάσεις δεν είναι πάντα το σημάδι ενός σοβαρού προβλήματος. Μερικές φορές η μνήμη μας χρειάζεται απλώς λίγο περισσότερες ενδείξεις για να λειτουργήσει, που αποτελεί μέρος του κανονικού κύκλου της ζωής.

Το ίδιο ισχύει και για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αυτή η ασπίδα που μας προστατεύει εδώ και χρόνια αρχίζει να αποδυναμώνει αργά. Βεβαίως, δεν εξαφανίζεται εντελώς, αλλά χάνει τη σφριγηλότητα του. Αυτό το φαινόμενο φέρει το όνομα της ανοσοσυστένιαςμια πτώση της ικανότητας του σώματος να αντιδράσει γρήγορα σε ιούς και βακτήρια.

Ανάγνωση
Τι είναι οι γρατζουνιές στις πετσέτες σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες κλωστοϋφαντουργίας

Και ακόμα κι αν πολλοί σκέφτονται να κάνουν βόλτες, να ασκούν ή να λαμβάνουν συμπληρώματα για να πολεμήσουν ενάντια σε αυτό, η απλούστερη και συχνά υποτιμημένη συνήθεια δεν απαιτεί απαραίτητα να κινηθεί. Αυτά είναι Κοιμηθείτε τουλάχιστον επτά τη νύχτα. Πράγματι, αυτό μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά μεταξύ μιας σαφούς ημέρας και μιας ημέρας όπου λειτουργεί σε αυτόματη λειτουργία.

Μια βασική ρουτίνα

Είναι σημαντικό οι άνθρωποι πάνω από 65 να παρακολουθούν για ύπνο καλά κάθε βράδυ. Ένας αποκαταστατικός ύπνος δεν είναι πολυτέλεια, Αλλά μια αναγκαιότητα για τη βιολογική μας υγεία. Αυτό αφορά όλους τους ενήλικες, αλλά γίνεται ακόμη πιο σημαντικό μετά από 65 χρόνια.

Με την ηλικία, μπορεί να γίνει πιο δύσκολο να κοιμηθεί βαθιά. Πράγματι, ο ύπνος μπορεί να γίνει ελαφρύτερος, να κοιμηθεί και να ξυπνήσει. Ακόμη, Ο στόχος παραμένει στον ύπνο μεταξύ επτά και οκτώ ωρών κάθε βράδυ.

Ο βαθύς ύπνος διαδραματίζει βασικό ρόλο στην εδραίωση της μνήμης. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης ο εγκέφαλος ταξινομεί και καταγράφει αυτό που βιώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας, Ενισχύει τη μάθηση και διατηρεί τι πρέπει να είναι.

Ο ανεπαρκής ή κακής ποιότητας ύπνος μπορεί να διαταράξει αυτή τη διαδικασία. Τι κάνει τα νέα πράγματα πιο δύσκολα ή σαφή απομνημόνευση πληροφοριών.

Εξάλλου, Ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητος για το ανοσοποιητικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας παράγει πρωτεΐνες που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Έτσι, η έλλειψη ύπνου εξασθενεί όχι μόνο τον οργανισμό μας, αλλά και επιβραδύνει τις αντιδράσεις μας. Αυτό αυξάνει έτσι τον κίνδυνο να αρρωστήσει, από απλό κρύο έως πιο σοβαρές αγάπες.

Ανάγνωση
Η απλή χειρονομία να υιοθετεί κάθε βράδυ για να μην έχετε ποτέ κούτσουρα

Πώς να προωθήσετε τον καλό ύπνο χωρίς να χρησιμοποιείτε φάρμακα;

Η φροντίδα του ύπνου του δεν περιορίζεται στο κρεβάτι σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ορισμένες απλές συνήθειες μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά. Ο ύπνος και το ξύπνημα ταυτόχρονα κάθε μέρα βοηθά στη ρύθμιση του βιολογικού μας ρυθμού.

Είναι επίσης σημαντικό να δημιουργήσετε ένα ευνοϊκό περιβάλλον: ένα σκοτεινό, ήρεμο δωμάτιο, με ευχάριστη θερμοκρασία.

Αποφύγετε τον καφέ το απόγευμα, περιορίστε τα NAP και αποσυνδέστε τις οθόνες τουλάχιστον μία ώρα πριν ο ύπνος μπορεί να βελτιώσει έντονα την ποιότητα του ύπνου, συχνά πιο αποτελεσματικά από ορισμένα συμπληρώματα.

Ομοίως, ευνοούν τα ελαφριά δείπνα, να καταναλώνει τουλάχιστον δύο ώρες πριν τον ύπνοΒοηθά στον ύπνο καλύτερα.

Δεν είναι ζήτημα να γίνεις εμμονή με κάθε λεπτομέρεια, αλλά να καταλάβεις ότι ο ύπνος δεν είναι χάσιμο χρόνου. Αυτή είναι η στιγμή που Το σώμα επισκευάζεται και όπου ο εγκέφαλος καθαρίζει βαθιά. Που είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία μας!