Γιατί ένα άτομο συνήθως κλείνει για να αποφύγει τις συγκρούσεις, σύμφωνα με την ψυχολογία

Στις κοινωνικές σχέσεις, υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να αποφεύγουν τη σύγκρουση με κάθε κόστος και, γι ‘αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις επιλέγουν να αποστασιοποιηθούν ή να κλείσουν. Έτσι, σώζουν εκθέτουν τα βαθύτερα συναισθήματά τους και τη γνώμη τους σε αυτή την αμήχανη κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι, από την ψυχολογία, οι εμπειρογνώμονες ψυχικής υγείας λένε ότι δεν είναι πάντα καλύτερο να αποφύγουμε να ανταποκριθούμε, αφού αυτό Μπορεί να έχει μακροπρόθεσμη αρνητική επίδραση σε ολόκληρο τον οργανισμό. Ανακάλυψα τι σημαίνει και γιατί συμβαίνει.

Αυτός Ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό θέμα που εξαρτάται από την επικοινωνία με άλλο για να επιβιώσει. Είτε σε καλές ή κακές πτυχές του, χρειάζεστε αλληλεπίδραση για να παραμείνετε σταθεροί στο περιβάλλον σας. Ωστόσο, υπάρχουν εκείνοι που, ενόψει ορισμένων γεγονότων σε αυτή τη λεκτική σύνδεση, επιλέγουν σιωπή, καταστέλλοντας την άποψή τους πριν από μια διαφορά με ένα μέλος της οικογένειας, έναν φίλο ή έναν συνεργάτη. Το επίκεντρο είναι ότι φοβούνται την άμεση αντιπαράθεση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η σιωπή μπορεί να βλάψει την υγεία του οργανισμού, προκαλώντας άγχος, άγχος και αγωνία(Πηγή: Pexels)

Γιατί δεν πρέπει να κλείσετε

Η Margarita Tartakovsky, εμπειρογνώμονας και διαδοχικός ψυχικής υγείας, εξήγησε σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Ψυχκεντρικός Ότι δεν είναι καλό να νεύει και να πούμε ότι “ναι” σε μια πράξη συνεχούς που προσποιείται ότι εμποδίζει τον ευχάριστο διάλογο με τον άλλο. Για πολλούς ανθρώπους, Είναι ευκολότερο να καταπιείτε τη θλίψη και την απογοήτευσηΚαι επιμείνετε ότι “όλα είναι καλά”.

Αυτή η συμπεριφορά φαίνεται να ανακουφίζει στιγμιαία την κατάσταση των συγκρούσεων, πού δυσφορία και άγχος Εάν συνεχίσουν με μια τεταμένη συζήτηση, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα δυσμενές και εξαντλητικό σενάριο για το σύνδεσμο. Ο αίσθηση ότι έχασε τον έλεγχο αυτής της προφορικής ανταλλαγής ή του φόβου να προκαλέσει ένα απογοήτευση Στο άλλο.

Ωστόσο, ο εμπειρογνώμονας είπε ότι, μακροπρόθεσμα, αυτή η στάση της σιωπής ό, τι πιστεύουμε μόνο για να πούμε σε μια συζήτηση μπορεί να φέρει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα για την υγεία μας.

Εκείνοι που αποφεύγουν τη σύγκρουση είναι να αποφεύγουν βίαιες εμπειρίες από το παρελθόν
Εκείνοι που αποφεύγουν τη σύγκρουση είναι να αποφεύγουν βίαιες εμπειρίες από το παρελθόν(Πηγή: Pexels)

Αποφεύγοντας τη σύγκρουση, “Κόβουμε τον εαυτό μας”που προκαλεί περιττή ταλαιπωρία που επηρεάζει πτυχές όπως η αυτοεκτίμηση. Φυσικά, ως αγόρι Μάθατε ότι η αντιπαράθεση είναι συνώνυμη με τη βία και την επιθετικότηταΕίναι πολύ πιθανό να αφήσετε οποιαδήποτε συζήτηση να περάσει με τον φίλο, το ζευγάρι ή την οικογένειά σας, προκειμένου να μην ξαναζήσει τις καταστάσεις του παρελθόντος που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά.

Από τη φύση, υπάρχουν επίσης άνθρωποι που αισθάνονται άνετα σε ειρήνη και αρμονικές συνδέσεις, όπου επικρατεί η συναισθηματική σταθερότητα. Τοιουτοτροπώς, Απομακρύνονται από τις ενοχλητικές εμπειρίες Για να μην αποσταθεροποιήσετε τη δική σας αυτοεκτίμηση.

Πώς να κάνετε τη συζήτηση εποικοδομητική - (@carolinaparissss)
Πώς να κάνετε τη συζήτηση εποικοδομητική – (@carolinaparissss)

Οποιοδήποτε λόγο, σε αυτές τις καταστάσεις Οι μηχανισμοί ειδοποίησης ενεργοποιούνταιΔεδομένου ότι ο εγκέφαλος ερμηνεύει ότι αντιμετωπίζει κίνδυνο, με βάση τις εμπειρίες του παρελθόντος. Αυτό Δημιουργεί άγχος, άγχος, αγωνία, υποτίμηση, ανασφάλεια και συνεχή παραίτηση των δικών τους αναγκών. Υπονοούμε το άλλο ότι η φωνή μας δεν έχει σημασία.

Συμβουλές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τη σιωπή

Ο εμπειρογνώμονας διευκρινίζει ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποφυγή της ομιλίας είναι μια χαρά, ειδικά όταν αναγνωρίζουμε ότι κάναμε ένα λάθος. Ωστόσο, Σε καταστάσεις όπου είναι απαραίτητο να δώσουμε μια απάντησηπροσφέρει μερικές συμβουλές που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

  • Κάντε μια λίστα με τους λόγους για τους οποίους θέλετε και πρέπει να μιλήσετε. Αφήστε την σε ένα ορατό μέρος και διαβάστε το κάθε τόσο συχνά για να αυξήσετε το θάρρος σας.
  • Καταγράψτε αυτό που θα θέλατε να πείτε στο άλλο πρόσωπο ενόψει μιας κατάστασης σύγκρουσης. Παραγγείλετε τις ιδέες σας και σκεφτείτε συγκεκριμένα παραδείγματα με τα οποία οι Solés έχουν τριβή.
  • Πρακτική λένε οι απόψεις σας δυνατά ή μπροστά από τον καθρέφτη για να εξομαλυνθούν αυτή η συμπεριφορά.
  • Όταν μιλάτε σε κάποιον και εκφράζετε τα επιχειρήματά σας, προσπαθήστε να είστε σαφείς. Δώστε προτεραιότητα στην ηρεμία και τη συναισθηματικότητα σας. Επέλεξα τα λόγια σας καλά και καθόρισα μια συγκεκριμένη προσέγγιση.
  • Η σύγκρουση μπορεί να είναι εποικοδομητική. Από αυτόν τον διάλογο ή την τεταμένη κατάσταση, μπορούν να προκύψουν νέες προοπτικές που βελτιώνουν την κατάστασή σας στο μέλλον.

Και θυμηθείτε αυτό, πριν από οποιεσδήποτε ερωτήσεις, πριν από την εφαρμογή των παρεχόμενων εργαλείων, Συμβουλευτείτε έναν αξιόπιστο ψυχολόγοΑυτό μπορεί να σας συμβουλεύσει και να σας δώσει μια συγκεκριμένη γνώμη για την κατάστασή σας.

Το έθνος
  • Ψυχική υγεία
  • Ψυχολογία

Τι συμβαίνει στον προστάτη σας όταν παίρνετε μπύρα στη σειρά

Να εξετάσει. Τι συμβαίνει στον προστάτη σας όταν παίρνετε μπύρα στη σειρά

Το φυτό που πολλοί έχουν στο σπίτι και αυτό προσελκύει κακή ενέργεια

Σύμφωνα με τον Feng Shui. Το φυτό που πολλοί έχουν στο σπίτι και αυτό προσελκύει κακή ενέργεια

Φυσικό ποτό με κολλαγόνο που αναζωογονάει το δέρμα, ενισχύει τα νύχια και βελτιώνει την πεπτική υγεία

Για να προσθέσετε στη διατροφή. Φυσικό ποτό με κολλαγόνο που αναζωογονάει το δέρμα, ενισχύει τα νύχια και βελτιώνει την πεπτική υγεία

Το συγκρίνουν με τον Freud και δημιούργησαν μια θεραπεία που καταφέρνει να λύσει θέματα που νομίζατε ότι δεν θα μπορούσατε να ξεπεράσετε

Paul Gilbert, αποκλειστικά με το La Nacion. Το συγκρίνουν με τον Freud και δημιούργησαν μια θεραπεία που καταφέρνει να λύσει θέματα που νομίζατε ότι δεν θα μπορούσατε να ξεπεράσετε

Ο ελίτ τενίστας που μίλησε για τον αυτισμό του και έγινε πρότυπο για τα αγόρια

“Να είστε διαφανής.” Ο ελίτ τενίστας που μίλησε για τον αυτισμό του και έγινε πρότυπο για τα αγόρια

ΕΝΑ

Ένα “κιτ ψυχικής υγείας” και μια νέα εφαρμογή: Πώς εργάζονται τα σχολεία για την πρόληψη της κατάθλιψης και του άγχους